Om du flyttar

Om du flyttar husbild
Uppsägningstid

Du har alltid 3 månaders uppsägningstid på din lägenhet (annan överenskommelse kan tillämpas). Uppsägningen ska alltid ske skriftligen. På baksidan av ditt hyreskontrakt finns en ruta avsedd för uppsägning. Hittar du inte ditt kontrakt - kontakta oss så skickar vi dig en uppsägningsblankett. Tänk på att uppsägningen räknas från det datum den kommit oss tillhanda. Därefter räknas uppsägningen i tre hela kalendermånader.

Om du byter lägenhet inom Lindens fastighetsbestånd gäller följande:

Byte till en lägenhet med högre hyra - ingen uppsägningstid
Byte till en lägenhet med mindre hyra - 3 månaders uppsägningstid.
Besiktning av lägenheten
Vid avflyttning besiktigar bovärden din lägenhet, vilken dag och tid meddelar vi dig per brev. Förbered gärna besiktningen genom att själv noggrant granska lägenheten. Eventuellt onormalt slitage kommer noteras och vilket du är skyldig att betala.

Är du medveten om att du eller någon annan orsakat skada kan du åtgärda detta före besiktningen. Har du frågor om skicket på din lägenhet tveka inte att kontakta oss. Nedan följer exempel vad vi kräver ersättning för:

Onormalt slitage och skador
T ex sprickor i sanitetsporslin inkl badkar, hål och större märken på snickeri i kök, på dörrar, väggar mm, detaljer i kyl- och frysinredning.

Tapeter
Vi godkänner inte en mängd skruvhål efter hyllor och dylikt. Samma sak gäller för iögonfallande fläckar. Ofta kan det räcka med att tapetsera om en eller två våder. Kontakta oss så kan vi undersöka om tapeten fortfarande finns i lager.

Om du tapetserar på egen hand ska du vara medveten om att du kan bli återställningsskyldig om färg eller tapetval är extrema eller om arbetet inte utförts fackmannamässigt.

Städning
Självklart ska du städa lägenheten efter dig. Tyvärr är vår erfarenhet att många blir ersättningsskyldiga för dåligt utförd städning. För att undvika detta kan du i god tid innan besiktningen städa t ex bakom spisen, i kyl/frys och på balkongen.

Glöm inte att göra flyttanmälan
När du flyttar ska du göra en flyttanmälan till skatteverket.se. Gör din anmälan i förväg eller senast en vecka efter flytten.