Om du flyttar

Uppsägningstid

Du har alltid 3 månaders uppsägningstid på din lägenhet. Uppsägningen ska alltid ske skriftligen. På baksidan av ditt hyreskontrakt finns en ruta avsedd för uppsägning. Hittar du inte ditt kontrakt – kontakta oss så skickar vi dig en uppsägningsblankett. Tänk på att uppsägningen räknas från det datum den kommit oss tillhanda. Därefter räknas uppsägningen i tre hela kalendermånader.

Besiktning av lägenheten
Vid avflyttning besiktigar vi din lägenhet, vilken dag och tid meddelar vi dig per brev. Förbered gärna besiktningen genom att själv noggrant granska lägenheten. Eventuellt onormalt slitage kommer noteras och vilket du är skyldig att betala.Är du medveten om att du eller någon annan orsakat skada kan du åtgärda detta före besiktningen. Har du frågor om skicket på din lägenhet tveka inte att kontakta oss. Nedan följer exempel vad vi kräver ersättning för:

Exempel på onormalt slitage

T ex sprickor i sanitetsporslin inklusive badkar, hål och större märken på snickeri i kök, på dörrar, väggar mm, detaljer i kyl- och frysinredning.
Vi godkänner inte en mängd skruvhål efter hyllor och dylikt. Samma sak gäller för iögonfallande fläckar. Ofta kan det räcka med att tapetsera om en eller två våder. Om du tapetserar på egen hand ska du vara medveten om att du kan bli återställningsskyldig om färg eller tapetval är extrema eller om arbetet inte utförts fackmannamässigt.

Städning

Självklart ska du städa lägenheten efter dig. Tyvärr är vår erfarenhet att många blir ersättningsskyldiga för dåligt utförd städning. För att undvika detta kan du i god tid innan besiktningen städa t ex bakom spisen, i kyl/frys och på balkongen. Glöm inte att tömma ditt lägenhetsförråd.

Glöm inte att göra flyttanmälan

När du flyttar ska du göra en flyttanmälan till skatteverket.se. Gör din anmälan i förväg eller senast en vecka efter flytten. 

FELANMÄLAN

Felanmälan & driftinformation

När det uppstår ett fel i din lägenhet eller i andra utrymmen ska du ska du alltid anmäla det till oss.

Läs mer →

SÖK LÄGENHET

Lediga lägenheter

När en lägenhet sägs upp annonserar vi ut den som ledig på vår hemsida i 7 dagar. För att kunna göra en intresseanmälan på lägenheten måste du vara registrerad som sökanden.

Läs mer →

VÅRA OMRÅDEN

Våra områden

Vi har flera olika bostadsområden i Nässjö samt lägenheter i Bodafors och Anneberg.

Läs mer →