Uthyrningsregler

Uthyrningsregler husNär en lägenhet sägs upp annonserar vi ut den som ledig på vår hemsida i 4 dagar. För att kunna göra en intresseanmälan på lägenheten måste du vara registrerad som sökanden. För att registreringen ska gälla måste du svara på det verifikationsmail som du får. Samma dag som du registrerar dig börjar du samla köpoäng, en dag ger en poäng. Var sjätte månad får du en påminnelse på mail om att du måste gå in på hemsidan och göra en uppdatering. Om du valt brev som kontaktsätt måste du själv gå in på hemsidan och göra en uppdatering var sjätte månad. När du tilldelats en lägenhet nollställs dina köpoäng.

Vem erbjuds lägenheten
Dagen efter den sista anmälningsdagen påbörjar vi arbetet med att avgöra om den sökande tillgodoser de krav som Linden ställer på blivande hyresgäster. Kriterierna som undersöks är antal köpoäng och den sökandes betalningsförmåga.

Undantag kan göras utifrån följande:
Stor vikt läggs vid att sammansättningen av hyresgäster i en trappa och/eller fastighet kan förväntas främja boendetrivseln.
Förtur kan ges till personer som fått arbete på orten.
Trogna hyresgästers förändrade boendebehov beaktas.
Linden förbehåller sig rätten att fritt välja hyresgäst.

Uthyrningspolicy
Du ska ha fyllt 18 år och vara skriven i Sverige.
Inte ha några betalnings- eller störningsanmärkningar.
Ungdomar i Nässjö Kommun som fått arbete och vill flytta hemifrån prioriteras.

Avstämning görs med tidigare hyresvärd och kreditupplysningsregister.
Du ska ha en inkomst som gör det rimligt att klara den aktuella hyran. Betalningsförmågan ska kunna styrkas med uppgifter om lön, pension, bankmedel eller andra kapitaltillgångar, sjukbidrag, eller a-kassa.
För att få erbjudande om ny lägenhet måste man ha bott minst 9 månader i samma lägenhet.

Även när du flyttar inom Linden ställer vi de kraven att du ska ha klarat av dina hyresinbetalningar och inte ha några anmärkningar som hyresgäst.